Miia, ei sua kukaan tunne!

Ehkä näin, joten: Moi! Minä olen Miia Eskelinen-Fingerroos. Tervetuloa sivuilleni ja selailemaan! Sinulla on tästä laskettuna 145 päivää aikaa tutustua minuun ja ajatuksiini yhteiskunnasta, vaikuttamisesta sekä varmaan aika paljon asian vierestäkin. Pääsääntöisesti viestin sosiaalisessa mediassa, Facessa ja Instassa.

Naama tutuksi!

Minulla on taustaa Kokoomustoiminnasta 15 vuoden ajalta, jona olen ehtinyt työskennellä puolueelle niin Keski-Suomessa kuin Pohjois-Savossakin, toimia Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtajana sekä useissa eri luottamustehtävissä ympäri Suomea. Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteilijä ja toimin tällä hetkellä hyvinvointialan asiantuntijayrityksessä varatoimitusjohtajan tittelillä ja vastaan liiketoiminnan kehittämisestä yrityksessämme. Olen Kuopiossa kaupunginvaltuutettuna, valtuustoryhmämme varapuheenjohtaja sekä kasvun- ja oppimisen lautakunnan jäsen. Lisäksi olen aktiivinen kauppakamarilainen ja kansainvälistymisvaliokunnan varapuheenjohtajana Kuopion alueen Kauppakamarilla. Tarkempi CV täältä https://miiaef.fi/lisatietoamiiasta/

Tänään aloitimme loistavan tiimini kanssa eduskuntavaalikampanjani tekemisen ihan tosissaan. Tai ollaanhan tätä suunniteltu jo hyvä tovi, mutta voi pojat että tuntui hyvälle tulla julkisuuteen asian kanssa! Tiedoksi kaikille teille, jotka painitte vaikkapa avautumattomien nettisivujen kanssa – I feel you! Viimeiset päivät ennen nettisivujen avaamista ovat henkistä piinaa. Mutta kun ne julkaisee, ei se niin pahalle tuntunutkaan. Mitä muutoin kampanjointiin tulee, niin vähän nyt hävettää kulkea kaupungilla kun oma naama loistaa valotauluilla ympäri kaupunkia. Mutta mitäpä pienistä, pokerilla mennään.

Avointa keskustelua päätöksenteosta

Miksi aloitimme kampanjan jo nyt? Me haluamme keskustella. Ja kuulla ajatuksiasi, toisaalta tutustuttaa ajatuksiin, joita olen jo tuonut esille. Haluamme herättää ajatusta uudesta vaikuttamisen ajasta – avoimemmasta keskustelusta sekä modernista yhteiskunnasta ja siitä, mitä kaikkea se voisi olla. Tätä hommaa ei tehdä yksin tai kaksin. Tervetuloa mukaan!

Me haluamme tehdä asioita toisin ja rikkoa kaavoja. Kampanjan taustalla on hieno porukka osaavia tekijöitä, joilla on into ja tahto muuttaa nykyistä tapaa vaikuttaa ja aloittaa muutos kohti avoimempaa keskustelukulttuuria, myös päätöksenteon yhteydessä. Uusi sukupolvi, joka haluaa vaikuttaa arkeensa ja on valmis luomaan uudenlaista kulttuuria päätöksentekoon.

Me haluamme keskustella uusista tavoista vaikuttaa ja keinoista kehittää yhteiskunnallista päätöksentekoa – pitkäjänteisesti (pitkäjänteisyydestähän sitä puhutaan nytkin, mutta silti on vaalit aina mielessä) sekä hyvässä yhteistyössä, puoluerajojen yli katsoen, tavoitteet edellä.

Avoin keskustelukulttuuri mahdollistaa luottamuksen rakentumisen

Avoin keskustelukulttuuri ja luottamuksen ilmapiiri ovat parhaita aseita sisäänpäin kääntynyttä kulttuuria vastaan. Me tarvitsemme avoimuutta! Me tarvitsemme luottamusta!

Minkään yhteisön ei voi ajatella luottavan sokeasti päätöksentekoon, mikäli päätökset eivät ole loogisesti avattavissa, eikä niitä voi ymmärtää, vaikka haluaisikin. Mikäli tehdyt päätökset vaikuttavat vain laimeilta konsensuksilta, jossa lehmiä on kaupattu kuin markkinoilla aikanaan, ei niiden oikeamielisyyteen voida uskoa.

Mikäli motiivit päätöksenteon taustalla ovat piilossa, eivät päätökset voi saada luottamusta taakseen. Ja luottamus on se, joka päättäjien on ansaittava, jotta voimme lähteä rakentamaan avoimempaa, kansainvälistä yhteiskuntaa. Politiikka ei tule koskaan olemaan täydellistä tai täysin avointa, mutta keskusteluun päätöksenteon ympärillä on kyettävä saamaan syvyyttä. Politiikka perustuu mielipiteisiin ja arvoihin – ja niistä tuotettuihin kompromisseihin. Pitää uskaltaa tuoda esille ne “parhaat argumentit”, joiden perusteella päätöksiä päätettiin tehdä.

Meillä ihmisillä on taipumus siihen, että se mitä emme tunne pelottaa. Ja sitä mikä pelottaa karsastetaan ja vastustetaan viimeiseen saakka. Siksi me tarvitsemme avoimempaa keskustelua siitä, mihin Suomi on menossa. Koska meidän tulevaisuutemme on valoisa!

Jaa kirjoitus:

leave a comment