Joulurauhaa

Vuosi 2018 on ollut omalta osaltani äärimmäisen merkityksellinen sekä ennenkaikkea opettavainen. Kasvun paikkoja on ollut edessä useita ja olen päässyt tutustumaan huikeisiin ihmisiin, tarinoihin sekä kehitysprojekteihin. Päällimmäisenä mieleeni jää kuitenkin ne lukemattomat arvokkaat kohtaamiset sekä se uskomaton osaaminen, jota meillä täällä Itä-Suomen sopukassa on ja johon olet päässyt tutustumaan.

Luottamus kehittämisen edellytyksenä

Ilman yhteisöä emme ole mitään. Tahdon kiittää kaikkia kanssaeläjiä kohtaamisista, rohkeasta etenemisestä, avoimuudesta ja hyppäämisestä hetkeen.

Se mitä en uskonut koskaan tapahtuvaksi on nyt totisinta totta – olen siirtynyt eteenpäin yhteiskunnallisessa aktiivisuudessani kohti seuraavaa askelmaa. Kokonaisuudessaan on tapahtunut todella paljon ja odotan tulevaa vaalikevättä suurella innolla.

Ja se on täysin TEIDÄN ansiotanne – kaikki te ihmiset, jotka olette uskoneet tekemiseeni matkan varrella. Varsinkin juuri niinä monina hetkinä, kun itse en ole itseeni uskonut. Te olette uskaltaneet luottaa ja nähneet sen, että vain reippaasti toimeen ryhtymällä, askel kerrallaan etenemällä kohti parempaa yhteisöä ja aktiivisempaa vaikuttamista asiat muuttuvat. Ilman muutosta pahimmillaan pysähdytään ja vaivutaan apatiaan. Olette uskaltaneet lähteä mukanani etulinjaan.

Merkityksellisyys “me vastaan te” -ajattelun vastakohtana

Yhteiskunnallinen epävarmuus ja toimettomuus antavat valtaa huolestuttavillekin poliittisille sekä ideologisille suuntauksille, jossa lähimmäisenrakkaus rajataan vaarallisesti ja joka saa pahimmillaan nyrkit heilumaan. Ulossulkevan, “me vastaan te” -ajattelun vastustamiseksi kannustan jokaista tekemään töitä, oli sitten nuori tai vanha, naiivi tai kokenut. Tästä ajatuksesta tiimimme ammentaa motivaatiota vaikuttamiseen ja vaalityöhön.

Aktiivinen vuorovaikutus toimivan demokratian pohjana

Ihmisten aktiivisempi osallistuminen päätöksentekoon on erityisen tärkeä aihe.Ihmisiltä puuttuu liian usein syy päätöksentekoon osallistumiseen. Kysymys “Miksi minun osuudella on väliä?” jää liian usein vastaamatta. Tolkun ihmisten kannattaa pitää itsestään ääntä. Poliittisessa suunnassa tunnutaan olevan hukassa. Joihinkin asioihin otetaan vahvasti kantaa, mutta kokonaisuudet politiikassa on kuitenkin puutteellisia ja yhden asian liikkeiden valta kasvaa huolestuttavasti. Yhteinen visio on kadoksissa EU -tasolla ja varsinkin kotimaan politiikassa tapa tahallaan ymmärtää väärin korostaa nopean viestinnän aikakauden kommunikoinnin haasteita.

Tulevaisuus on silti valoisa. Jokainen muutos mahdollistaa paremman huomisen. Me olemme lähteneet rohkeasti avaamaan latua. #vaikuttamisenuusiaika -teemalla haluamme nostaa keskusteluun ihmisten osallisuutta sekä herättää puolueiden sekä ennenkaikkea ihmistenvälistä keskustelua ja ymmärrystä. Haluamme luoda puitteita sosiaalisesti, ekologisesti ja moraalisesti kestävälle tulevaisuudelle.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille rauhaisaa Joulua ja palataan asiaan taas vuonna 2019! Siitä tulee vauhdikas ja hauska! Tervetuloa #vaikuttamisenuusiaika .

Jouluterveisin,

Miia

Jaa kirjoitus:

leave a comment