• Home
  • Liiketoimintaa Vänärillä – HUI!
Väinölänniemi_MEF

Liiketoimintaa Vänärillä – HUI!

Ja heti alkuun, mielestäni saisimme kaikki olla iloisia ja ylpeitä siitä, että kuopiolainen yritys haluaa, uskaltaa ja pystyy investoimaan matkailu- ja viihde-elämän myllerryksissäkin alueeseemme ja omaan kilpailukykyynsä. Omilla rahoillaan, työllistääkseen ja tehdäkseen meille muille vähän iloisemman elämän.

Pöyristyksen kauhistus – joku kehittää liiketoimintaa

Taustalla kirjoituksessani on siis paljon puhututtanut “palmugate”, jossa someraivoa herätti paikallisen yrittäjän pystyttämät neljä muovipalmua. Tilanteesta vielä pahemman teki se, että tämän yrityksen yrittäjä, Allu Koskinen, haluaa olla monipuolisesti mukana Kuopion kehittämisessä ja antaa ajastaan melkoisen ison osan istumalla kaupungin päättävissä elimissä. Selkeästi rikollinen, korruptioitunut oman edun tavoittelija.

Tai sitten ei. Minun on hyvin hankala käsittää tätä keskusteluilmapiiriämme, jossa yrittäminen, omistaminen ja toimeliaisuus nähdään pahasta. Olemme vaarallisella tiellä.

Aina kannattaa yrittää ja omistamisesta on tehtävä helpompaa

Keskustelu Kuopiossa on mennyt huolestuttavaan suuntaan. Jos kaupunginhallituksen jäseninä ei saa olla yrityksissä omistajina tai päättävissä asemissa toimivia henkilöitä ilman, että ollaan jatkuvasti pelkän epäilyn alaisia, miten meinaamme taata monipuolisen keskustelun päättävissä elimissä?

Alueemme ei kasva, mikäli täällä ei saa omistaa, yrittää tai pyrkiä kasvattamaan elinvoimaa. Meitä kaikkia tarvitaan päätöksenteossa – isejä, äitejä, mummoja ja vaareja. Sairaanhoitajiia, betonimiehiä, liike-elämän asiantuntijoita, yrittäjiä, johtajia.

Julkinen sektori kasvattaa itse itseään kyllä, mutta se ei rahoita itseään. Yksityisellä puolella ei ole työntekijöitä, jos ei ole yrittäjiä, jotka niitä yrityksiä uskaltavat perustaa. Hyvinvointivaltio ei pyöri, mikäli ei ole tervettä ja kannattavaa yrityselämää kannustavassa ilmapiirissä. Mahdollistetaan enemmän kuin rajoitetaan!

On aina tärkeää selvittää sekä pitää huoli sidonnaisuuksista ja jääviydestä ja kyllä, lehdistön pitää olla vahtimassa vallankäyttöä ja tämä on hyvä asia. Mutta olis hienoa nähdä vastineeksi myös positiivista kirjoittelua siitä, miten päätöksentekijöinä olevat ihmiset ovat mukana alueen kehittämisessä noin niinkuin positiivisessa mielessä.

Ne on neljä muovista palmua – get over it, syödään jäätelöt ja vedetään plehat päähän. Se on kesä kohta!

???? Aurinkorantaa kaivaten,

Miia Eskelinen-Fingerroos

Kirjoittaja on kokoomuslainen arjen anarkisti, Kuopion kaupunginhallituksen jäsen, lähidemokratiaintoilija ja vapauden suuri rakastaja

Ps. Nyt sitten odottelen, kun saan postia siitä miten tässä puolustellaan puoluekaveria ja ollaan pilaamassa savolaista ympäristöä. Joten laitan jo heti tähän, että

a) Niin puolustellaan, muttei pyynnöstä. Ennemminkin olen huolissani siitä, että yksityisen elinkeinonharjoittajan perusvapauteen kehittää omaa liiketoimintaansa vaikuttaisi jotenkin alentavasti se, että on mukana päätöksenteossa. Tai että kaupungin tulisi sitä jotenkin estää ai siihen puuttua, kun kyseessä on NELJÄ PALMUA.

b) Huikeaa ylireagointia tämä luonnon pilaaminen – Ne on neljä palmua. Joku kirjoitti, että on Kuopion kaupungin strategian vastaistakin. Kyseessä on yksityisen yrityksen liiketoiminta ja kannatan ehdoitta sellaisen edistämistä niin kauan, kun se ei loukkaa ketään tai luo aitoa riskiä alueen hyvinvoinnille tai vaikuta muutoin merkittävästi alueen rakenteisiin.

c) Olen tietoinen, että palmu ei luonnostaan kasva Kuopion tasolla.

Jaa kirjoitus:

leave a comment