Olennaiseen keskittyminen menestyksen salaisuutena

Yksinkertainen on kaunista

Kaikki parhaat neuvot, joita olen elämässäni saanut, ovat käsittämättömän itsestään selviä. Ne kuullessani on mieleeni tullut eittämättä ajatus “Miksi tuo minulle tuollaisia puhuu. Kyllä kai minä tuon tiedän!”. Mutta vaikka olenkin mukamas-tiennyt, en ole kiinnittänyt huomiota, saati ajatellut itsestäänselvää asiaa sen pidemmälle. Niinpä olen opetellut kuuntelemaan yksinkertaisia, kauniita ja perustavanlaatuisia neuvoja monimutkaisten ja filosofisten lauselmien sijaan. Yksinkertainen on kaunista ja kaunis on tehokasta.

Keskity olennaiseen ja luota tekemiseesi

Olen päässyt kertomaan key note-vuorollanikin muistutuksena aloitteleville, ja miksei pidemmälläkin oleville, yrittäjille yksinkertaisesta asiasta. Keskity olennaiseen ja usko omaan tekemiseesi.

Vuosia sitten asuessani Madridissa kuulin käsitteen FOMO ensimmäistä kertaa. Tuolloin käsitteen kuuli lähinnä väliin jääneiden juhlien jälkipuinnissa, kun ei oltu päästy mukaan ja harmitti peijakkaasti “best party ever” ja ohi meni.

Käsite on jäänyt elämään mieleeni ja tänä sosiaalisen median ja kaikenmaailman “pöhinän” aikakautena haluan jakaa käsitteen kanssanne.

FOMO on lyhenne sanoista “fear of missing out”. Tällä tarkoitetaan sitä kaameaa tunnetta, kun ei voi olla joka paikassa koko aikaa ja kaikki tärkeä jää väliin kun ei olla juuri nyt tuonne päästy ja pitäisi kuitenkin olla kun muuten ei kerkeä kaikkea. Ja tämä tunne voi nousta vakavaksi kehittymisen esteeksi. Podetaan resurssipulaa, herpaannutaan tekemisestä, juostaan kuin päättömät kanat. Nähdään olemattomia mahdollisuuksia muiden FOMO:ta kärsivien seurassa, annetaan katteettomia lupauksia eikä osata arvioida itseä sekä omaa tekemistä rehellisesti, tuloksekkaasti. Verkostoidutaan verkostoitumisen takia. Kivaa sekin, mutta rajallisissa resursseissa ei kovin kannattavaa.

Voimaa verkostoista

Mutta huoli pois! FOMOn voi selättää! Verkostoituminen on äärimmäisen tärkeää ja parhaimmillaan täynnä yllättäviä kohtaamisia, innostavia keskusteluja ja oppikokemuksia. Raja vaan on uskallettava vetää johonkin.

Miten sitten selättää FOMO? Yksinkertaisimmillaan luottamalla omaan tekemiseensä ja uskaltamalla näyttää usko omaan tekemiseen. Uskallus sekä itsevarmuus sanoa “ei” on hyve, jota meidän kaikkien kannattaa harjoittaa tasaisin väliajoin.Kun osaat sanoa “ei” voi kuulija luottaa myös sanomaasi “kyllä” -lupaukseen . Olen kantapäänkin kautta oppinut, että kun tuntuu menevän liian lujaa – silloin menee jo aivan liian kovaa. Ja kaikki muut ovat huomanneet tämän jo paljon ennen sinua. Joten tällöin – STOP!

Alla jaettavaksi muutama toipuvan FOMOlaisen vinkki verkostoitumisen priorisoimiseen:

  1. Tuo lisäarvoa tai selkeä kysymys tilanteeseen tullessasi. ”Miksi” tämä on tärkeää? Keskity olennaiseen.
  2. Ole rohkea, sano ”ei” jos et keksi tapaamiselle syytä ja kalenteri on täynnä. Keskity olennaiseen.
  3. Uskalla heittäytyä! Kokemukset seuraavat sinua pitkälle eteenpäin. Kokemukset ovat olennaisia.

Jokaisella yrityksellä on luotuna strategia. Luo sinäkin omasi – kysy itseltäsi, minne olet menossa ja miksi sinne haluat. Pohdi vaihtoehtoisia reittejä.

Pysymällä uskollisena tehdylle strategialle ja verkostoitumalla suunnitelman mukaisesti, määrätietoisesti, on mahdollista priorisoida tekemiset sekä hallinnoida verkostojaan niin, että kaikki voittavat. Verkostomme ovat voimavaramme – Nautitaan toistemme seurasta ja ollaan lisäarvo verkostoissamme! 

Kohtaamisista aina innostuen,

Miia

 

Jaa kirjoitus:

leave a comment